NOS SportAangepast

Muda-tweeling zesde in finale

Vincent en Tycho Muda zijn bij de WK roeien in Amsterdam niet in de buurt van een medaille gekomen. De tweeling eindigde in de A-finale van de olympische dubbeltwee (lichte klasse) op de zesde en laatste plaats.

Het goud was voor het Zuid-Afrikaans duo James Thompson/John Smith, het zilver ging naar Stany Delayre/Jeremie Azou uit Frankrijk en Kristoffer Brun/Are Strandli uit Noorwegen pakte brons.

De Muda's, die vijftien seconden moesten toegeven op de winnaars, werden vorig jaar bij de WK in Zuid-Korea zevende tijdens hun WK-debuut in deze discipline.

Lange halen

"We hebben in deze finale niet slecht geroeid", vond Vincent Muda, die met zijn broer in de qua wind en golven ongunstige baan 6 moest starten. "We hebben geprobeerd om onze beste race van het toernooi te varen. Maar de goede lange halen kwamen er niet helemaal uit."

"Misschien dat we in iets mildere weersomstandigheden beter voor de dag waren gekomen. Want ik denk niet dat de omstandigheden voor alle teams in de finale helemaal gelijk waren. We zijn best teleurgesteld over deze zesde plaats, maar gaan toch met een goed gevoel het nieuwe seizoen in. We hebben tenslotte de WK-finale gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl