NOS SportAangepast

Damesdubbelvier wint B-finale

Op de zevende dag van de WK roeien in Amsterdam is slechts één Nederlandse vrouwenboot in actie gekomen. Carline Bouw, Ellen Hogerwerf, Olivia van Rooijen en Chantal Achterberg wonnen de B-finale van de dubbelvier.

Het kwartet was donderdag in zijn halve finale als vijfde geëindigd en had zich daardoor niet voor de finale geplaatst. In de B-finale werd Polen, dat bij de WK van 2013 en de EK van 2014 brons won, in de eindsprint met 0,52 verslagen.

Duits nummer

De wereldtitel ging naar Duitsland. Lisa Schmidla, Carina Bär, Julia Lier en Annekatrin Thiele hadden bijna vier seconden voorsprong op het Chineses kwartet.

De dubbelvier is een echt Duits nummer. Sinds de DDR in 1990 zijn laatste zege boekte, werden zeventien WK's verroeid. Op al die toernooien pakte de Duitse dubbelvier een medaille: tien keer goud, twee keer zilver en vijf keer brons.

Titelprolongatie Helen Glover

Helen Glover prolongeerde haar wereldtitel in de twee-zonder-stuurvrouw. Samen met Heather Stanning hield de Britse de boot van Amerika en aartsrivaal Nieuw-Zeeland achter zich.

De 28-jarige Glover en 29-jarige Stanning wonnen in 2010 en 2011 zilver achter het Nieuw-Zeelandse duo Rebecca Scown en Juliette Haigh. Bij de Spelen van 2012 pakten de Britsen de titel door Australië en Nieuw-Zeeland (Scown en Haigh) voor te blijven.

Bij de WK van 2013 won Glover de titel met Polly Swann. Scown werd toen derde met Kayla Pratt. Nu roeide Glover weer met Stanning en werd Scown (ditmaal met Louise Trappitt) andermaal derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl