NOS SportAangepast

WK loopt uit op deceptie voor Grol

Henk Grol keert zonder medaille huiswaarts van de WK judo in Tsjeljabinsk. De 29-jarige Veendammer verloor in de herkansing van de klasse tot 100 kilogram met waza-ari van de Zweed Martin Pacek.

Grol werd zichtbaar gehinderd door de knieblessure die hij opliep in zijn verloren kwartfinale. Nadat hij een straf achter kwam te staan, belemmerde de knieblessure hem om het gevecht met Pacek aan te kunnen gaan.

In de kwartfinale strandde Grol tegen de Rus Tagir Chaiboelajev, die hij nog nooit eerder wist te verslaan. Nadat hij al eerder op achterstand kwam, werd hij tegen het einde van de partij op zijn rug gegooid. Na drie keer zilver op het WK lukt het Grol nu dus helemaal niet om een medaille te halen.

De Tsjech Lukas Krpalek veroverde in Rusland zijn eerste wereldtitel. De Europees kampioen van 2013 en 2014 rekende in de halve eindstrijd af met Chaiboelajev en versloeg in de finale de Cubaan Jose Armenteros met ippon. Brons ging naar de Duitser Karl-Richard Frey en Ivan Remarenco uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl