NOS SportAangepast

Dimitrov met gemak langs Sela

Grigor Dimitrov heeft probleemloos de derde ronde op de US Open bereikt. De getalenteerde Bulgaar liet in het Louis Armstrong-stadion Dudi Sela (ATP-89) volstrekt kansloos: 6-1, 6-2, 6-2.

De als zevende geplaatste Dimitrov leek de service van de Israëliër te kunnen lezen, want zeventien breakpoints wist hij te creëren. Hij benutte er zeven en had Sela in anderhalf uur op de knieën.

David Goffin is de volgende opponent van de Bulgaar. De Belg, die vorige week een einde had zien komen aan een reeks van 25 zeges op rij, stond evenmin lang op de baan. Goffin veegde na de eerste set de vloer aan met de Portugees Joao Sousa (32): 6-4, 6-2, 6-0.

Franse outsiders boeken zege

In het onderste deel van het schema kwamen drie Fransen in actie. Richard Gasquet, Gaël Monfils en Gilles Simon haalden de derde ronde ten koste van respectievelijk Paol Lorenzi, Alejandro González en Federico Delbonis.

Simon verspeelde als enige een set, maar boekte evenwel een comfortabele zege op de Argentijn: 6-4, 3-6, 7-5, 6-1.

Gasquet en Monfils treffen elkaar in de derde ronde. De twee Fransen kruisten al tien keer eerder de degens en Monfils staat met 6-4 voor. Hij won dit jaar de twee ontmoetingen op hardcourt. Beiden wonnen een onderling duel op een grandslamtoernooi (Monfils in 2010, US Open en Gasquet in 2007, Australian Open).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl