NOS SportAangepast

Lucic knikkert Halep uit US Open

Mirjana Lucic-Baroni heeft voor een daverende verrassing gezorgd op de US Open door de mondiale nummer twee uit te schakelen. De Kroatische (WTA-116) zette de Roemeense Simona Halep in de derde ronde met 7-6 (6), 6-2 te kijk.

Halep stond in een vloek en een zucht met 5-2 voor en kreeg twee setpoints. Die liet de Roemeense liggen, waarna alles verkeerd ging.

De 32-jarige Lucic profiteerde, kwam op 5-5 en nadat ze de tiebreak gewonnen had, walste ze over de uitgebluste Halep heen. "Ik loop al enige tijd mee, dus ik werd niet nerveus toen ik voor de winst serveerde", lachte Lucic, die in 1997 al haar debuut in New York maakte.

Errani klopt Venus Williams

Lucic won in 1998 aan de zijde van Martina Hingis de dubbelspeltitel op de Australian Open en stond een jaar later in de halve finales op Wimbledon.

Vele blessures en een lastige vader stonden vervolgens een mooie loopbaan in de weg en Lucic stopte in 2003. Vier jaar later maakte ze haar rentree, maar aansprekende resultaten bleven lang uit.

Sara Erani (Ita,13) is haar volgende opponente. De Italiaanse versloeg in een curieuze partij Venus Williams (VS, 19): 6-0, 0-6, 7-6 (5). Errani verspeelde in de derde set twee keer een voorsprong, overleefde toen Williams op 5-3 voor de winst serveerde en profiteerde van vier Amerikaanse missers in de tiebreak.

Peng Shuai vloert ook Vinci

Peng Shuai was na haar stunt in de vorige ronde tegen de Poolse Agnieszka Radwanksa (4) niet met haar hoofd in de wolken gaan lopen. De Chinese wist de ervaren Italiaanse Roberta Vinci (28) eveneens te verrassen: 6-3,6-4.

De 28-jarige Peng serveerde uitstekend tegen de vijf jaar oudere Vinci, die de afgelopen twee jaar kwartfinaliste was in New York. De Chinese, die twee grandslam-dubbeltitels op zak heeft, stond slechts tien punten op haar opslag af.

Eerder dit jaar stonden Peng en Vinci ook tegenover elkaar in de finale van het dubbelspel op Roland Garros. Ook toen trok de Chinese, aan de zijde van van Hsieh Su-wei, aan het langste eind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl