NOS VoetbalAangepast

Hovocubo naar UEFA Futsal Cup

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben zich ternauwernood weten te plaatsen voor de UEFA Futsal Cup. In de voorronde van het Europese toernooi voor landskampioenen versloeg het in de laatste groepswedstrijd Eden Futsal Club uit Ierland pas in de slotfase, 3-2.

De ploeg uit Hoorn versloeg eerder deze week Wrexham uit Wales (8-0) en het Turkse Universitesi Istanbul (2-1).

Eden Futsal Club stond ook op zes punten na twee duels zodat de laatste groepswedstrijd tussen de kampioenen van Nederland en Ierland de beslissing moest brengen.

Makraou schiet Hovocubo naar hoofdtoernooi

Na een vroege achterstand zorgden Issam El Bakkali en Mo Ajnane voor een 2-1 voorsprong voor Hovocubo. Omdat Eden een beter doelsaldo had moest de ploeg uit Hoorn winnen om als groepswinnaar te eindigen.

Rodrigo de Melo benutte echter een kwartier voor tijd een strafschop en bracht zo de stand op 2-2. Met nog 5.9 seconden op de klok en uitschakeling nabij drong Hovocubo nog een keer aan.

Joost Reus verschalkte met een knappe hakbal de doelman van Eden waarna Youssef Makraou de bal alleen nog maar hoefde in te tikken.

Hovocubo naar Slovenië

De landskampioen van Nederland neemt het in het hoofdtoernooi nu op tegen de kampioenen van Spanje (Inter FS), Slovenië (KMN Kobarid ) en Oekraïne (Lokomotiv Charkiv).

De wedstrijden worden van 30 september tot en met 5 oktober gespeeld in Slovenië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl