NOS SportAangepast

Alvear en Iliadis sterkste op tatami

De topfavoriete voor de titel op de WK judo in Tsjeljabinsk in de klasse tot 70 kilogram was de Nederlandse Kim Polling, maar zij kon deze favorietenrol niet waarmaken en ging zonder medaille naar huis. De Colombiaanse Yuri Alvear won in de halve finale van Polling en zij pakte even later voor de derde keer de wereldtitel.

De 28-jarige judoka won in de finale op ippon van haar Japanse tegenstander Karen Nun Ira. De twee bronzen medailles gingen naar de Poolse Katarzyna Klys en de Cubaanse Onix Cortes Aldama.

Goud Aguiar

In de klasse tot 78 kilogram bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Braziliaanse Mayra Aguiar, die in de finale de Française Audrey Tcheumeo versloeg. De bronzen plakken werden veroverd door de Sloveense Anamari Velensek en de Amerikaanse Kayla Harrison. Guusje Steenhuis kwam in deze klasse niet verder dan een derde ronde. Daarin werd ze verslagen door de Noord-Koreaanse titelhoudster Sol Kyong.

Derde wereldtitel Ilias

De Nederlanders Guillaume Elmont en Noël Van 't End konden zich niet mengen in de strijd om de medailles in de klasse tot 90 kilogram. Wereldkampioen werd Ilias Iliadis, een geboren Georgiër die vanaf het begin van zijn carrière voor Griekenland uitkomt. Hij versloeg Elmont in de vierde ronde en in de finale was hij met ippon te sterk voor de Hongaar Krisztian Toth.

Voor Ilias, die olympisch goud won in Athene, olympisch brons in Londen en twee keer EK-goud, was het de derde wereldtitel. De Georgiër Varlam Liparteliani en de Rus Kirill Voprosov kregen de bronzen medaille omgehangen in deze klasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl