NOS SportAangepast

Dubbelvier en lichte acht kansloos

Bij de WK roeien in Amsterdam kwam de lichte mannen dubbelvier er in de finale niet aan te pas. De boot met Conno Kuyt, Berend Mortier, Bart Lukkes en Daan Klomp eindigde als laatste, op een flinke achterstand van de rest.

Al vanaf het begin roeide Nederland achter de feiten aan. Het tempo was te laag en dus liep de achterstand alleen maar op. De concurrentie in de finale was gewoonweg te sterk voor de boot vol met Nederlandse talenten.

In de finale was Griekenland heer en meester. De Grieken pakten meteen de leiding en gaven die niet meer uit handen. Ze kwamen dan ook als eerste over de streep in een nieuw wereldrecord. Achter Griekenland was er nog wel een spannende strijd om het zilver en brons. Het zilver ging uiteindelijk naar Duitsland, China pakte het brons.

Lichte acht

Ook de lichte mannen acht kon in de finale geen potten breken. Slechts vijf boten streden voor de drie medailles, maar Roel Diekerhof, Daan Peeters, Lennart van Lierop, Sebastiaan van Kints, Timo van Wittmarschen, Joeri Jongbloets, Ide Hingstman, Sander van Dijk en stuurman Marc Hummelink kwamen niet voor één van die medailles in aanmerking.

Nederland lag lang laatste, maar kwam uiteindelijk als vierde over de finish. Het goud ging naar Duitsland, zilver was er voor Italië en brons voor Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl