NOS NieuwsAangepast

Ruzie Canada, Rusland op Twitter

Op Twitter ruziën Russische diplomaten met de Canadese NAVO-delegatie over de landsgrenzen van Rusland. Canada zegt dat de Krim niet van Rusland is en de Russen beweren van wel.

De tekst "Dit is Rusland, dit is niet Rusland" samen met een kaartje van Rusland en Oekraïne, was de boodschap die de Canadese NAVO-delegatie een paar dagen geleden op Twitter zette.

Ze wilden daarmee de Russische soldaten helpen "die maar blijven verdwalen en de Oekraïense grens oversteken", aldus de Canadese afvaardiging.

"Per ongeluk"

Kort daarvoor had de Oekraïense regering laten weten dat het tien Russische parachutisten gevangen had genomen. Rusland verklaarde dat de militairen per ongeluk de grens waren overgestoken.

De Russische afvaardiging bij de NAVO beantwoordde de Canadese tweet met een eigen landkaart waarop de Krim duidelijk gemarkeerd staat als Russisch grondgebied. "Om onze Canadese collega's te helpen met het leren van de hedendaagse geografie van Europa", luidde de toelichting.

Annexatie

De Krim werd in maart door Rusland geannexeerd en keurde die nieuwe status zelf goed in een referendum onder de bewoners van het schiereiland. Die uitslag wordt niet erkend door Oekraïne en het Westen.

Het bericht van de Canadese NAVO-delegatie komt waarschijnlijk niet uit de lucht vallen. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken zei begin deze week dat Canada zich moet uitspreken tegen de intimidatie van Oekraïne door de Russen.

Afvaardiging

Rusland is overigens geen lid van de NAVO. Wel is er een afvaardiging van Russische diplomaten in het hoofdkwartier van het bondgenootschap in Brussel aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl