NOS WielrennenAangepast

De Marchi wint solo in Vuelta

De zevende rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Alessandro De Marchi. De Italiaan bleek in de slotfase de sterkste van een kopgroep van vier, die was ontstaan op de eerste, vroege klim (derde categorie), en kwam solo over de meet.

Op ruim anderhalve minuut kwamen zijn afgetroefde vluchtgenoten binnen: Ryder Hesjedal (tweede), Huber Dupont (derde) en Johann Tschopp.

Op 2.17 kwam Philipe Gilbert een paar meters voor het peloton binnen. In het kielzog van de Belg pakte ook Chris Froome nog wat secondjes. Hij staat in het algemeen klassement, dat nog wordt aangevoerd door Alejandro Valverde, nu op één seconde van Alberto Contador.

Froome valt, vier man springen weg

De zevende etappe ging over 169 kilometer van Alhendín naar Alcaudete. Erg zwaar was de rit niet, al ging het regelmatig op en af en gingen de laatste vijf kilometer met vier procent iets omhoog.

Chris Froome ging tijdens het eerste klimmetje onderuit. Hij had lang nodig om weer aan te sluiten en kon niet meer meedoen om de dagzege. In diezelfde klim vond ook de beslissende vlucht plaats.

Hesjedal, Dupont, De Marchi en Tschopp kregen maximaal 7.12. Dupont loste op vijftien kilometer van de finish en even later ging Hesjedal onderuit. Op dertien kilometer van de meet liet De Marchi Tschopp staan. Terwijl de drie geklopten weer bijeen kwamen, reed de Italiaan onbedreigd naar de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl