NOS VoetbalAangepast

Rochet vervangt Esteban bij AZ

AZ moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht voor het eerst in meer dan drie jaar stellen zonder doelman Esteban. De Costaricaanse keeper is geblesseerd aan zijn knie en heeft zich daarom ook afgemeld voor de komende interlands. De afgelopen drie seizoenen miste Esteban geen minuut in de eredivisie. In het seizoen 2010/2011 kwam hij zes duels in actie.

De plaats van Esteban wordt ingenomen door de Uruguayaan Sergio Rochet, die deze zomer overkwam van Danubio (Uruguay). Hij maakt zijn debuut voor de Alkmaarders. "Sergio maakt vrij snel stappen sinds hij hier is", aldus trainer Alex Pastoor, die bij afwezigheid van hoofdcoach Marco van Basten de pers te woord stond. "Hij maakt een dusdanig goede indruk dat we alle vertrouwen in hem hebben."

Ook geen Henriksen

AZ mist verder Markus Henriksen (voet) en de al langer geblesseerde spits Aron Jóhannsson (lies). Steven Berghuis, die in de warming-up voor het duel met Willem II afhaakte, is wel weer fit. De opvallendste afwezige is Van Basten. De coach ontbreekt al de hele week op het trainingsveld vanwege hartkloppingen en moet ook de wedstrijd in Dordrecht aan zich voorbij laten gaan. Assistenten Pastoor en Dennis Haar nemen zijn rol over.

De deze week van FC Volendam overgenomen Robert Mühren is speelgerechtigd, maar Pastoor wilde vrijdag nog niet zeggen of de spits speelt. De ploeg wil zich hoe dan ook revancheren voor de 3-0 nederlaag van vorige week bij Willem II. "Dat was AZ-onwaardig," zei Pastoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl