NOS SportAangepast

Verlies Polling verrast Van Unen niet

De teleurstelling bij judoka Kim Polling was groot na het missen van eremetaal op het WK judo. Ze verscheen als grote favoriete aan de start bij de WK, maar verliet zonder medaille het toernooi. Coach Marjolein van Unen was niet echt verbaasd.

Polling won haar eerste partij zonder zelf een score te maken. Omdat haar Mongoolse tegenstander Naranjargal Tsend Ayush twee straffen kreeg, ging de winst echter toch naar de 23-jarige judoka uit Nederland. Van Unen had tijdens dat eerste duel al heel snel door dat het niet goed zat bij haar pupil.

"Misschien omgevingsstress"

Van Unen: "Ze had te veel last van spanning. Die spanning kwam vooral de laatste dagen opzetten, het is geen probleem dat al langer speelt. Misschien is het wel omgevingsstress." Over de achterliggende redenen wil Van Unen nog niks kwijt. "Dat wil ik eerst met Kim zelf bespreken", aldus haar coach. De hoge verwachtingen speelden in ieder geval wel een rol, beaamde Van Unen.

Van Unen had in de pauze voor de halve finale nog wel het idee iets te kunnen veranderen bij Polling. "Ik ben wel boos op haar geweest op dat moment. Er zijn mensen die hier nu niet staan. Zij krijgen deze kans niet, zei ik tegen haar. Ze zei toen zelf ook: ik heb er echt zin in om er tegen Alvear weer een goede pot van te gaan maken. En daar begon ze ook mee. Maar dan is het erop of eronder."

Teleurstelling

Het werd eronder voor Polling: ze verloor op ippon van de regerend wereldkampioene Yuri Alvear. Na die verliespartij probeerde Van Unen het vizier zo snel mogelijk op het brons te krijgen. "Ze zei zelf ook meteen dat ze die bronzen plak nog wel wilde ophalen. Maar toen ik haar daarna zag staan, dacht ik meteen: het moet wel heel raar lopen om dat te laten lukken."

Polling verloor inderdaad ook de partij om het brons en reageerde na afloop zwaar teleurgesteld. Ook haar coach Van Unen zat er doorheen. "Maar dat is logisch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl