NOS SportAangepast

Polling: te veel druk op mezelf

Al twee jaar lang was judoka Kim Polling ongeslagen. Tot vandaag, op de WK judo in Tsjeljabinsk, Rusland. Polling plaatste zich eenvoudig voor de halve finales, maar vervolgens ging het totaal mis. Bevangen door zenuwen en stress verloor ze van de Colombiaanse Yuri Alvear, om daarna ook in de strijd om het brons ten onder te gaan tegen de Poolse Klys.

"Het was niet echt mijn dag vandaag", reageerde Polling na afloop in tranen. "Ik was zo zenuwachtig en daardoor was ik totaal mijzelf niet. Ik heb gewoon te veel druk op mezelf gelegd."

"Ik was bang voor mijzelf"

Polling ging naar Rusland met maar één doel: de gouden medaille. "Ik was bang voor mijzelf. Ik wist dat als ik zou verliezen, dat door mijzelf zou komen. De eerste partij ging nog goed, maar toen ging het mis."

De 23-jarige judoka ging uiteindelijk ten onder aan de zenuwen. "Het was echt niet leuk vandaag. Normaal vind ik het zo leuk om te judoën. Maar vandaag vond ik het echt verschrikkelijk. Ik wilde in bed liggen en het dekbed over mijn hoofd trekken."

Ondanks alle teleurstellingen probeerde Polling toch nog positief te blijven. "Hier leer ik ook weer van. Ik heb de druk te hoog gelegd en dan gebeurt dit. Ik heb van mezelf verloren. Het is zuur dat ik geen medaille heb, maar hier leer ik van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl