NOS SportAangepast

Mercedes straft Rosberg na botsing

Mercedes-rijder Nico Rosberg heeft zijn excuses aangeboden voor de botsing met teamgenoot Lewis Hamilton tijdens de Grote Prijs van België. Rosberg erkent zijn verantwoordelijkheid voor het incident, waarop Mercedes "passende disciplinaire maatregelen" tegen de Duitser heeft genomen. Wat die maatregelen inhouden, is niet bekend.

WK-leider Rosberg verspeelde zondag op het circuit van Francorchamps vlak na de start zijn eerste plaats aan Hamilton. In de tweede ronde tikte Rosberg het achterwiel van zijn ploeggenoot aan, wat Hamilton een lekke band opleverde. De Brit gaf uiteindelijk op. Rosberg eindigde achter Daniel Ricciardo als tweede.

Een woedende Hamilton zei na afloop dat Rosberg hem expres had aangereden, wat Mercedes ertoe bracht beide kemphanen bijeen te roepen om de zaak uit te spreken.

Hard maar fair

"Mercedes blijft voorstander van een harde, maar faire strijd", meldt de renstal in een verklaring na het gesprek. "Lewis en Nico aanvaarden ook de basisregel van ons team: tijdens de race mag er geen contact zijn tussen de twee Mercedes-wagens. Zo'n incident zal niet meer getolereerd worden. Maar Lewis en Nico blijven onze rijders en we geloven in hen."

Rosberg is de leider in het WK-klassement met 220 punten, voor zijn rivaal Hamilton met 191 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl