NOS NieuwsAangepast

Eerste ebola-geval in Senegal

In Senegal is het eerste geval van ebola vastgesteld. Volgens de Senegalese minister van Volksgezondheid is de patiënt een student uit buurland Guinee.

De man is in quarantaine geplaatst in een ziekenhuis in de hoofdstad Dakar. Hij had zich daar een paar dagen geleden gemeld voor behandeling, maar zei toen niet dat hij contact had gehad met ebola-patiënten in eigen land.

De student uit de Guinese hoofdstad Conakry verdween drie weken geleden in zijn vaderland, terwijl hij onder toezicht stond vanwege contacten met ebola-slachtoffers.

Steeds sneller

Senegal is het vijfde land in West-Afrika waar de ziekte voorkomt. Senegal had eerder al de grens met Guinee geslotenom verspreiding van de ziekte te voorkomen, maar die afsluiting is lang niet waterdicht. Ook weerde het al vliegtuigen en schepen uit Guinee, Liberia en Sierra Leone. Die landen zijn het zwaarst getroffen door het dodelijke virus.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt inmiddels 1552 sterfgevallen en 3069 besmettingen. Het ebola-virus verspreidt zich steeds sneller. Meer dan 40 procent van de zieken werd de afgelopen 21 dagen besmet. De WHO houdt er rekening mee dat er in totaal mogelijk meer dan 20.000 mensen getroffen zullen worden.

Dat de ziekte nu ook in Senegal is vastgesteld, doet de vrees voor verdere verspreiding vermoedelijk alleen maar verder toenemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl