NOS VoetbalAangepast

Ronaldo: weer één voor in museum

Voor Cristiano Ronaldo kwam het niet als een verrassing dat hij gisteren in Monaco werd gekozen tot Europees voetballer van het Jaar. "Eerlijk gezegd had ik er wel vertrouwen in dat ik zou winnen", sprak de Portugees na de uitverkiezing, waarin hij Arjen Robben en Manuel Neuer achter zich liet.

"Real Madrid heeft de Champions League, de Spaanse beker en de Super Cup gewonnen en ik heb in al deze competities gescoord. Daarom was ik positief en gelukkig ging het goed", aldus Ronaldo. Hij scoorde een recordaantal van zeventien keer in het afgelopen Champions League-seizoen.

Museum op Madeira

De aanvaller won de UEFA Best Player in Europe Award nog nooit. De afgelopen seizoenen ging de prijs naar Franck Ribéry, Andrés Iniesta en Lionel Messi. "Deze trofee staat nog niet in mijn museum, maar mijn broer gaat hem er zo snel mogelijk bijzetten", meldde Ronaldo. Vorig jaar opende hij op Madeira een museum om zijn persoonlijke prijzen tentoon te stellen.

Begin dit jaar werd Ronaldo door de FIFA al uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, nadat Messi de vier jaar daarvoor de Gouden Bal had meegenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl