NOS VoetbalAangepast

Gemeente schiet RKC weer te hulp

RKC krijgt steun van de gemeente Waalwijk om het hoofd boven water te houden. De gemeente leent RKC geld en verlaagt de rente op de schuld die de club reeds heeft.

Concreet betekent het dat RKC per jaar een ton minder aan de gemeente hoeft te betalen. In dat bedrag zijn de stadionhuur, aflossing en rente aan de gemeente opgenomen.

RKC is in de problemen gekomen door een belastingschuld en degradatie naar de eerste divisie waardoor de club minder inkomsten heeft. "Er is te optimistisch begroot en een structureel tekort ontstaan. Zonder hulp van buitenaf kan dat niet worden opgelost", constateerde de wethouder na inspectie van de papieren.

Risico gemeente beperken

Als de gemeente niet zou ingrijpen, dreigde een faillissement voor RKC. Dat zou voor de gemeente Waalwijk tot een schadepost van negen miljoen euro kunnen leiden. "Zo'n verlies heeft verstrekkende gevolgen voor het beleid van de gemeente", zegt wethouder Bakker. "Onze steun is vooral om het risico voor de gemeente beperken. Dat is onze grootste drijfveer."

De gemeente heeft RKC de laatste vijftien jaar meerdere keren geholpen. In 2000 werd het stadion gekocht, in 2003 werd geld geleend en in 2010 werd de huur verlaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl