"Bellis is een toekomstige ster"

Dagelijks blikt NOS-commentator Marcella Mesker terug op de wedstrijden van de US Open. Op de vierde dag aandacht voor het imposante Arthur Ashe Stadium en het pas 15-jarige supertalent Catherina Bellis.

Het tennistoernooi in New York kent in de eerste rondes weinig verrassingen. De grote sterren krijgen amper games tegen en denderen vrolijk door. Volgens Mesker heeft dat voor een deel te maken met het imposante Arthur Ashe Stadium, dat plaats biedt aan bijna 24.000 toeschouwers.

"Subtoppers zijn onder de indruk van dat stadion, dat zie je direct. De vedettes niet, die zijn gewend om voor zo veel toeschouwers te tennissen", begint de commentator. "Hun tegenstanders spelen daar maar eens in de paar jaar. Die zijn nerveus en komen al snel een break achter. Dan loop je direct achter de feiten aan."

'CiCi' nieuwe superster

Donderdagnacht liep tennisminnend Amerika uit voor een aanstaande superster. Catherine 'CiCi' Bellis, pas 15 jaar, baarde opzien door in de eerste ronde in drie sets af te rekenen met de Slowaakse Dominika Cibulková.

En al kwam er in de tweede ronde een einde aan dat sprookje (Bellis verloor in drie sets van Zarina Diyasuit Kazachstan), de Amerikaanse heeft de harten van haar landgenoten veroverd.

"Je ziet aan alles dat ze een grote ster wordt", spreekt Mesker vol bewondering. "De blik in haar ogen, haar fysiek, de manier van spelen. Dit is de toekomstige ster waar heel Amerika op zit te wachten."

VS wacht op vers bloed

Maar goed ook, want het land van de zusjes Williams is wel toe aan een nieuwe tennissensatie. Serena is al bijna 33 jaar en van Venus wordt al een tijd lang niet veel meer vernomen.

Een leuk detail: Bellis werd geboren in 1999. In dat jaar pakte Serena Williams op zeventienjarige leeftijd voor het eerst de titel in New York. Het wachten is op het moment dat Bellis de troon overneemt van Williams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl