Meer reizigers voor Schiphol

Afgelopen halfjaar reisden 25,7 miljoen mensen via Schiphol, 4 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Schiphol spreekt van een gezonde groei.

Het luchthavenbedrijf zegt verder dat de kosten maar beperkt groeien en dat er daarom ruimte is om de luchthavengelden te verlagen. Per 1 april 2015 gaan de tarieven naar verwachting met 5 procent omlaag. Daardoor wordt het voor maatschappijen goedkoper om op Schiphol te vliegen.

Zuiniger

Schiphol trok meer passagiers maar ze gaven er minder uit. In de winkels achter de paspoortcontrole werd per vertrekkende passagiers gemiddeld 14,79 euro besteed. Een jaar geleden was dat 1,44 euro meer. Er werd wel meer geparkeerd op Schiphol.

Al met al steeg de winst van de Schiphol Group met 15 procent naar 127 miljoen euro. Dat geld gaat naar de aandeelhouders. Dat zijn de landelijke overheid, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam en Aéroports de Paris.

De Schiphol Group is ook eigenaar van Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Op Eindhoven groeide het aantal passagiers met 18,2 procent tot 1,8 miljoen, op Rotterdam The Hague met 11,8 procent tot 840.000.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl