Polling naar halve finales op WK

Op de WK judo in Tsjeljabinsk heeft Kim Polling zich geplaatst voor de halve finales in de klasse tot 70 kilogram. Ze won in de kwartfinale van Gulnoza Matniyazova uit Oezbekistan.

Matniyazova kreeg een straf, waardoor Polling als winnaar uit de partij kwam. Polling neemt het in haar halve finale op tegen de Colombiaanse Yuri Alvear, de regerend wereldkampioene in de klasse tot 70 kilogram. Alvear won brons op de Olympische Spelen in Londen.

Ongeslagen

Eerder op de dag versloeg Polling in de derde ronde Houda Miled uit Tunesië met ippon en in de tweede ronde de Mongoolse Naranjargal Tsend Ayush, die in de partij twee straffen opliep.

In de eerste ronde had Polling een bye. De 23-jarige judoka is de regerend Europees kampioene en aanvoerster van de wereldranglijst, en daarom een van de grote favorieten voor het goud. Ze verloor dit jaar nog geen wedstrijd.