Belg in quarantaine om ebola

Een medewerker van Artsen Zonder Grenzen zit in een Brussels ziekenhuis in quarantaine, omdat hij mogelijk besmet is met het ebolavirus. Dat schrijven de Belgische kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De Belgische man maakte deel uit van een team dat ebola bestreed. Hij keerde twee weken geleden terug uit een West-Afrikaans land, waar hij ebola-patiënten behandelde.

Gisteren werd hij plotseling niet lekker en had hij ook koorts. Omdat hij pas terug is uit een risicogebied, werd hij naar het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis gebracht.

Niet zeker

Het is niet zeker of de man ook echt besmet is met ebola. Dat wordt nog onderzocht. Als het wel om ebola gaat, is het de eerste besmetting in België.

Vorige week bestond de vrees dat een 13-jarige Guinees in een ziekenhuis in Oostende ebola onder de leden had, maar de jongen bleek malaria te hebben.

In het westen van Afrika woekert de ebola-epidemie intussen voort. De Wereldgezondheidsorganisatie meldt inmiddels 1552 sterfgevallen door de ziekte en 3069 besmettingen, vooral in Sierra Leone, Guinee en Liberia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl