Sprookje Bellis uit, Bouchard door

Het sprookje van Catherine "CiCi" Bellis op de US Open heeft geen tweede hoofdstuk gekregen. De pas 15-jarige Amerikaanse stuntte in de eerste ronde met een zege op de als twaalfde geplaatste Dominika Cibulková, maar tegen Zarina Diyas was ze niet opgewassen: 6-3, 0-6, 6-2.

De nummer 1.211 van de wereld genoot zichtbaar op de baan. Ze zocht geregeld contact met het enthousiaste publiek en liet bovendien bij vlagen uitstekend tennis zien. Diyas, de nummer 46 van de wereld, liet zich echter niet van de wijs brengen en trok ondanks een inzinking in de tweede set koelbloedig aan het langste eind.

Mooie ervaring

"Dit was een mooie ervaring, al hoopte ik natuurlijk op een andere afloop", lachte Bellis. "Maar ik had nooit verwacht dat het dit toernooi zo goed zou gaan. Dit was echt geweldig."

De 20-jarige Kazachstaanse Diyas was na afloop opgelucht: "Het was erg zwaar. CiCi speelde fantastisch en heeft heel veel potentie. Ik denk dat mijn ervaring de doorslag gaf in die derde set."

Moeizame zege Bouchard

Eugenie Bouchard bereikte voor het eerst de derde ronde in New York. De als zevende geplaatste Canadese, die dit jaar op elk grandslamtoernooi de halve finales haalde, won met 6-2, 6-7 (4), 6-4 van Sorana Cirstea.

De 20-jarige Bouchard begon ijzersterk. Ze zette Cirstea constant onder druk door de baan in te stappen en de ballen bijzonder snel te nemen. Na een vroege break in de tweede set leek ze op rozen te zitten, maar plotseling ging ze veel meer fouten maken en de Roemeense kwam met vier games op rij op 4-2.

Wisselvallig

Bouchard herstelde de schade, maar verloor op 4-4 wederom haar opslag. Opnieuw wist Cirstea, die steeds beter ging spelen, de klus niet te klaren, maar in de tiebreak sloeg ze alsnog toe.

In het derde bedrijf speelde Bouchard wisselvallig. Met enkele prachtige punten nam ze een break voorsprong, waarna ze zelfs een kans kreeg om op 4-1 te komen. Die liet ze liggen en een slordige game later was het weer 3-3. De Canadese bleef kalm en nam toch weer afstand. Op 5-3 liet ze nog een matchpoint onbenut, maar een game later maakte ze het karwei ondanks een 0-30 achterstand wel af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl