Murray en Raonic ronde verder

Andy Murray is voor het negende jaar op rij doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open in New York. De als achtste geplaatste Schot won in drie sets van Matthias Bachinger: 6-3, 6-3, 6-4.

De 27-jarige Duitser, die voor het eerst in de tweede ronde van een grandslamtoernooi stond, racete aanvankelijk door zijn servicegames heen. Een zwakke game op 3-4 kostte hem echter de set.

Murray kende in de eerste ronde tegen Robin Haase nog fysieke problemen, maar daar was tegen Bachinger niets van te merken. De Schot haalde met name in de eerste twee sets een hoog niveau. In het derde bedrijf slopen er meer fouten in zijn spel, maar de Duitser wist daar amper van te profiteren.

Moeizame zege Raonic

De als vijfde geplaatste Milos Raonic haalde met de nodige moeite de laatste 32. De Canadees had ruim drie uur nodig om Peter Gojowczyk met 7-6 (4), 5-7, 6-4, 7-6 (3) te kloppen.

Raonic leunde zoals gebruikelijk op zijn keiharde service en groundstrokes, maar aangezien dat ook de sterke punten van Gojowczyk waren, ontspon zich een spannend duel. Op de belangrijke punten was de Canadees echter net iets beter.

Raonic speelt in de derde ronde tegen Víctor Estrella Burgos. De Dominicaan boekte dinsdag tegen Igor Sijsling op 34-jarige leeftijd zijn eerste zege op een grandslamtoernooi en voegde daar twee dagen later tegen Borna Coric zijn tweede aan toe: 7-6 (2), 4-6, 6-4, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl