Manu: gevoel is niet te beschrijven

"Het was een heel vreemde avond, maar aan het einde van de rit toch een mooie avond", sprak een opgeluchte Feyenoord-trainer Fred Rutten na de benauwde 4-3 zege van de Rotterdammers op Zorja Loegansk. Voor het eerst sinds 2008 overleefde Feyenoord daarmee een Europese voorronde.

"Ik ben blij dat we de mensen iets hebben kunnen geven waar ze al jaren naar uitzien: Europees voetbal", aldus Rutten. Het scheelde echter niet veel, want Feyenoord liet de Oekraïeners na een 3-0 voorsprong terugkomen tot 3-3 wat uitschakeling in zou houden.

"Er stond een enorme druk op en dat zie je in de wedstrijd terug", analyseerde Rutten. "Tot de 3-0 was er niets aan de hand. Dan volgt een tegenslag en dan komt toch die gedachte op: als het nu maar weer niet misgaat."

Over het spel van de Rotterdammers was de trainer al met al redelijk te spreken: "Het is nog niet helemaal top, maar je ziet toch een aardig Feyenoord spelen, zeker in de eerste helft."

Kleine jongen

Matchwinnaar in De Kuip was invaller Elvis Manu, die in blessuretijd de bevrijdende 4-3 binnenschoot. "Dit zijn momenten waar je van droomt als je als kleine jongen op bed ligt", zei de Feyenoorder.

"Op zo'n moment gaat er van alles door je heen. Het is niet te beschrijven, dat moet je gewoon meemaken. Feyenoord heeft al jaren niet meer echt Europees gespeeld. Als je daarvan onderdeel uitmaakt, dat is prachtig. Ik heb er geen woorden voor", aldus de dolgelukkige Manu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl