Europees avontuur PEC voorbij

PEC Zwolle loopt de groepsfase van de Europa League mis. Sparta Praag won in eigen huis met 3-1 en voor de Tsjechen volstond dat na de 1-1 in Zwolle.

PEC, gesteund door zo'n 2.000 meegereisde supporters, gaf na een goede beginfase het duel uit handen. Jeroen Drost had de pech dat zijn inzet met een gelukje gekeerd werd door Sparta Praag-keeper David Bicík, waarna Ladislav Krejcí in de tiende minuut een misser van Maikel van der Werff afstrafte.

PEC Zwolle bleef de aanval zoeken en kwam er vooral via Jody Lukoki soms gevaarlijk uit. Grote kansen bleven echter uit. Ook de kampioen van Tsjechië was nauwelijks gevaarlijk. Totdat Borek Dockal op slag van rust mocht uithalen. Zijn schot vloog via Van der Werff binnen.

Een kwartier na rust was het Europese avontuur van PEC definitief voorbij. Een voorzet van rechts van Dockal werd door Jakub Brabec vol op de wreef genomen en Diederik Boer was kansloos. Invaller Stef Nijland redde de eer voor de bekerwinnaar met een benutte penalty, nadat Mustafa Saymak was gehaakt.