NOS VoetbalAangepast

Twente struikelt over Qarabag

De groepsfase van de Europa League is voor FC Twente onhaalbaar gebleken. Na de 0-0 in het uitduel met FK Qarabag speelde het thuis met 1-1 gelijk tegen de ploeg uit Azerbeidzjan. Twente is dus voor dit seizoen klaar met Europees voetbal.

FC Twente begon slordig en hielp de tegenstander een paar bijna in het zadel door kansen weg te geven. Nadat eerder al Cuco Martina de bal zomaar inleverde, was het na ruim een kwartier Kamohelo Mokotjo die knullig balverlies leed. Spits Reynaldo strandde oog in oog met Nick Marsman, de doelman van FC Twente.

Ondanks het slordige spel creëerde Twente wel kansen en ging rusten met een 1-0 voorsprong. De treffer kwam na een met wat geluk opgezette aanval van de voet van Luc Castaignos, die oog in oog met doelman Ibrahim Sehic koelbloedig bleef.

Ook na de pauze waren de Tukkers nog steeds niet scherp en dat leidde tot de gelijkmaker. Na een counter over links kon de geheel vrijstaande Muarem Muarem binnenschieten uit een voorzet van Richard Almeide.

Daarna leek Twente eindelijk wakker geschud. Hakim Ziyech schoot op de paal en een inzet van Kasper Kusk werd van de lijn gehaald. Uit de rebound raakte Castaignos de paal.

De slordigheden bleven echter. Zo ging Darryl Lachman hopeloos in de fout, maar spits Reynaldo profiteerde niet van het onverwachte presentje.

FC Twente probeerde in de slotfase alsnog de winst te forceren, maar kon Qarabag niet meer in problemen brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl