NOS VoetbalAangepast

Depay schiet PSV naar groepsfase

PSV heeft de groepsfase van de Europa League bereikt. Na de 1-0 thuiszege werd ook het uitduel met het Wit-Russische Sjachtjor Soligorsk gewonnen: 2-0.

De kansen waren schaars voor rust. Veel dreiging ging er niet uit van Soligorsk, maar PSV was zelf ook amper gevaarlijk.

Dat was het kort na de pauze wel: Memphis Depay speelde zich met een fraaie actie vrij in de zestien, struikelde over het been van Andrei Leontsjik, maar een strafschop kreeg hij niet.

In de slotfase haalde Depay zijn gram met twee mooie treffers. Eerst soleerde de aanvaller langs drie verdedigers en tikte hij beheerst binnen en kort voor tijd belandde zijn stiftje op de paal, waarna hij de bal zelf rustig binnenliep.

Cocu: doel bereikt

"We zijn hier gekomen om ons te kwalificeren en dat is geluk", aldus een opgetogen Phillip Cocu, de trainer van PSV. "Het waren twee lastige wedstrijden, maar het doel was om ons te kwalificeren voor de groepsfase."

"Tegen Ajax speelden we een voortreffelijke wedstrijd, vandaag kon het veel beter. Het positiespel was niet goed, maar misschien had dat wel te maken met de zware wedstrijd van zondag", zei Cocu. "Maar het resultaat is goed. We kijken nu al uit naar de loting en onze komende tegenstanders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl