Schippers naast podium in Zürich

Bij de Diamond League-wedstrijden in het Zwitserse Zürich is Dafne Schippers vierde geworden op de 100 meter.

In het stadion waar ze eerder deze maand Europees kampioene werd op zowel de 100 als de 200 meter, was Schippers (22) net niet opgewassen tegen Veronica Campbell-Brown (Jamaica), Murielle Ahouré (Ivoorkust) en Blessing Okagbare (Nigeria).

Als verwacht had de Utrechtse niet de beste start, maar in de laatste meters kwam ze nog aardig in de buurt van de toppers. Brown en Ahouré liepen beiden 11,04 en Okagbare 11,06. Schippers, die in de EK-finale 11,12 liep, hield met 11,10 de vedetten Kerron Stewart en Allyson Felix achter zich.

Ook vierde plaats Hassan

Ook Sifan Hassan, die twee weken geleden in het Letzigrund-stadion goud won op de 1.500 meter, eindigde op de vierde plaats. Zij moest haar meerdere erkennen in Jennifer Simpson, Shannon Rowbury en Viola Kibiwot.

Vorige week in Stockholm verkrampte Hassan toen ze met Genzebe Dibaba en Simpson om de zege sprintte. Nu overkwam haar hetzelfde. Op het laatste rechte stuk probeerde ze Simpson te passeren, maar ze verkrampte en werd zelf nog ingehaald door Rowbury, die op 0,01 van Simpson tweede werd, en Kibiwot.

Hassan (21) scoorde geen punten voor de DL-jackpot van 40.000 dollar. Die ging naar de 28-jarige Simpson.

Martina vijfde op 200 meter

Churandy Martina eindigde als vijfde op de 200 meter. Met 20,25 liep hij zijn beste tijd van het seizoen.

De wedstrijd werd gewonnen door Edward Alonso. De Panamees, die in 2009 zilver won op de WK, zegevierde eerder dit jaar ook al in Rome en Lausanne. In Zürich hield hij Nickel Ashmeade (winnaar in Doha en Birmingham) achter zich: 19,95 om 20,01.

Estafettedames opnieuw de fout in

Ter afsluiting van het programma liepen de dames een estafette over 4x100 meter. Met een nationaal record van 42,21 klopte Europees kampioen Groot-Brittannië Jamaica en de VS.

Bij Oranje (Loreanne Kuhurima, Tessa van Schagen, Naomi Sedney en Dafne Schippers) ging het, net als op de EK, mis bij één van de wissels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl