Vroege aftocht Ivanovic en Stosur

Ana Ivanovic is al in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De als achtste geplaatste Servische legde het verrassend af tegen Karolína Plísková. De Tsjechische zegevierde met 7-5, 6-4.

Ivanovic, voormalig nummer een van de wereld, had dit jaar drie WTA-toernooien gewonnen en werd mede om die reden gezien als belangrijke outsider in New York.

De Servische begon nog wel goed, maar bij 3-1 verloor ze drie games op rij, mede door vijf dubbele fouten. Na breaks over en weer in de tweede set sloeg de Tsjechische toe bij 4-4, waarna ze met een goede opslaggame het duel besliste. Plísková bereikte niet eerder de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Kanepi stuurt Stosur naar huis

Ook voor Samantha Stosur viel het doek. De kampioene van 2011 boog met 6-3, 3-6, 6-7 (8) voor Kaia Kanepi.

De Australische en de Estse maakten er een waar foutenfestival van. Stosur won de eerste set nog overtuigend, maar keek in de tweede set al snel tegen een 5-0 achterstand aan.

In set drie verzuimde Kanepi het duel op 5-4 uit te serveren, waarna de Australische in de tiebreak twee matchpoints kreeg. Kanepi werkte die weg en sloeg vervolgens op haar tweede matchpoint wel toe.

Simpele zege Williams en Azarenka

Serena Williams (1) en Viktoria Azarenka (16), die de laatste twee jaar de finale speelden, bereikten eenvoudig de derde ronde.

Vijfvoudig kampioene Williams won met 6-1, 6-0 van Vania King. Ze kan de eerste speelster worden sinds Chris Evert (1975-1978) die het toernooi drie keer op rij weet te winnen.

De Amerikaanse had tegen King meer last van de wind dan van haar opponente. "Je moet je met die wind aanpassen. Ik ben blij dat ik onder lastige omstandigheden door ben", aldus Williams.

Azarenka verloor tegen Christina McHale de eerste drie games, maar was in het vervolg duidelijk te sterk: 6-3, 6-2.

Ook Petra Kvitová liet zich niet verrassen. De Wimbledonkampioene, die in New York nooit verder kwam dan de vierde ronde, klopte Petra Cetkovska met 6-4, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl