NOS VoetbalAangepast

Ronaldo is de beste van Europa

Cristiano Ronaldo is in Monaco gekozen tot Europees voetballer van het jaar. De Portugese aanvaller van Real Madrid kreeg de voorkeur boven Arjen Robben van Bayern München en doelman Manuel Neuer, eveneens van de Duitse kampioen.

Het afgelopen seizoen blonk Ronaldo vooral uit in de Champions League, die Real Madrid dankzij de vele treffers van zijn sterspeler won. Bij de wereldtitelstrijd in Brazilië werd Ronaldo al in de poulefase uitgeschakeld met zijn land en kreeg hij niet de kans zich te onderscheiden. De speler was bovendien niet geheel fit.

Robben smaakmaker

Robben daarentegen groeide wel uit tot een van de smaakmakers van het WK en eindigde met Oranje als derde. Neuer veroverde als doelman van Duitsland na een vrijwel foutloos optreden de wereldtitel.

Ronaldo kreeg de onderscheiding van Europees voetballer van het jaar ook al eens in 2008. Vorig seizoen ging de prijs naar Franck Ribéry. De Fransman had toen net met Bayern dankzij de winnende treffer van Robben in de finale van de Champions League gewonnen.

Mooie palmares

Ronaldo speelde eerder voor Sporting Portugal en Manchester United. In 114 interlands scoorde hij vijftig keer. Hij won de Champions League eerder al met Manchester United in 2008. Daarnaast was hij onder meer drie keer kampioen van Engeland en eenmaal (2012) van Spanje.

In 2008 en 2013 werd Ronaldo uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl