NOS NieuwsAangepast

IJstekort door Ice Bucket Challenge

Britten die mee willen doen aan de ALS Ice Bucket Challenge zullen zelf voor ijsblokjes moeten zorgen. In Groot-Brittannië doen er zo veel mensen mee aan de uitdaging dat er een ongekend tekort aan ijs is ontstaan in de supermarkten. Dat melden Britse media.

Om geld in te zamelen voor de dodelijke spierziekte ALS gooien veel mensen een emmer ijskoud water over zichzelf heen. Honderdduizenden mensen hebben al aan de actie meegedaan, waaronder veel Britten die blijkbaar zoveel ijs in de winkel hebben gekocht dat er nu een tekort is.

Supermarktketen Tesco heeft geprobeerd het tekort op te vangen door extra ijs in te kopen, maar dat mocht niet baten. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat er zo'n stormloop op de ijsblokjes is, dat er niet tegenop te bestellen valt. De ijsverkoop is volgens hem het dubbele van wat er normaal over de toonbank gaat tijdens een warme zomer.

Diepvries-erwten

Op sociale media, zoals Twitter, klagen mensen over het ijstekort in de winkels en komen met alternatieven, zoals diepvries-erwten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl