NOS SportAangepast

Zure uitschakeling vrouwenacht

De Nederlandse vrouwenacht is er net niet in geslaagd om via de omweg van de herkansingen de finale te bereiken bij de WK in Amsterdam.

De Oranje-boot finishte 0,07 seconde achter Rusland, dat als nummer twee wél doorgaat naar de eindstrijd. De race werd gewonnen door de Chinese vrouwen.

Heleen Boers, Sophie Souwer, Monica Lanz, Jenny de Jong, Aletta Jorritsma, Wianka van Dorp, Dominique van der Pauw, Marleen Verburgh en stuurvrouw Ae-Ri Noort vochten achter China een verbeten strijd om plaats twee. De jonge Oranje-equipe leek die cruciale plek dankzij een sterk derde kwart te bemachtigen, maar zag Rusland op de finish alsnog langszij komen.

De Nederlandse vrouwenacht veroverde brons bij de Olympische Spelen van Londen 2012. Van die ploeg is echter niemand meer over.

Kansloos

Marie-Anne Frenken redde het niet in de halve finales van de lichte skiff, een niet-olympisch onderdeel. De nummer twee van de EK eindigde in haar manche als vierde. De eerste drie gingen door naar de A-finale. Frenken, die vorig jaar in de lichte dubbelvier de wereldtitel in de wacht sleepte, werd doorverwezen naar de B-finale.

De vrouwendubbelvier kwam in de halve finale als vijfde over de finish. Chantal Achterberg, Olivia van Rooijen, Ellen Hogerwerf en Carline Bouw waren kansloos tegen Duitsland, Canada en Polen, de nummers één, twee en drie van vorig jaar, en Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl