NOS SportAangepast

Twee Oranjeboten naar WK-finale

De vier-zonder-stuurman heeft zich geplaatst voor de finale op de WK roeien in Amsterdam. De vier-zonder-stuurman, die vorig jaar verrassend de wereldtitel veroverde, bestaat uit Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Olivier Siegelaar en Robert Lücken.

De Nederlandse boot kwam achter Australië en Griekenland als derde over de meet en plaatste zich op het nippertje voor de finale. Op de finish had de boot slechts 0,28 voorsprong op de Serviërs.

Muda-tweeling naar finale

De lichte dubbeltwee plaatste zich ook voor de finale. De tweeling Tycho en Vincent Muda lag na 500 meter zesde en na 1.000 en 1.500 meter vierde.

Een felle eindsprint bracht het duo naar de derde plaats. Maar omdat de Denen Stephansen en Nielsen op de slotmeters nog versnelden, kwam de derde plaats toch nog in gevaar. Uiteindelijk bleef Nederland de Denen 0,37 voor.

Lichte twee-zonder

Tim Weerkamp en Ivo de Graaf wisten zich niet te plaatsen voor de A-finale in de lichte twee-zonder. Het debuterende duo moest op de Bosbaan in de halve eindstrijd genoegen nemen met de vijfde plaats.

De eerste drie koppels, uit Zwitserland, Frankrijk en Australië, kwalificeerden zich voor de strijd om de medailles in deze niet-olympische klasse. Weerkamp en De Graaf komen in de B-finale uit.

Twee-zonder

De medaillekandidaten Rogier Blink en Mitchel Steenman redden het niet in de halve finales van de twee-zonder. De nummers drie van de wereldtitelstrijd in 2013 in Zuid-Korea stelden teleur met de vierde plaats. Het Nederlandse koppel kwam ruim drie seconden tekort op de Amerikanen, die als derde eindigden, om zich alsnog voor de A-finale te plaatsen.

Blink en Steenman wonnen dit seizoen goud bij de wereldbekerwedstrijd in Sydney en zilver bij de EK in Belgrado. Door ziekte bij Blink kon het ervaren duo bij de wereldbekerfinale vorige maand in Luzern niet van start gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl