NOS VoetbalAangepast

Ronaldo: carrière in gevaar door WK

Cristiano Ronaldo heeft naar eigen zeggen zijn voetbalcarrière op het spel gezet door het spelen van de Champions League-finale en het WK. "Winnen kun je alleen door offers te brengen. Daarom heb ik deze risico's genomen", zegt de aanvaller van Real Madrid in een interview met de Spaanse krant Marca.

"Ik was afgelopen zomer niet fit'', aldus de Portugees over zijn knieblessure. "Dat ben ik nu nog steeds niet. Als ik de afgelopen maanden rust had genomen, had ik er nu beter voor gestaan. Ik heb tijd nodig om weer in topvorm te komen.''

Ronaldo won in mei met Real Madrid de Champions League. Op het WK stelde hij echter teleur; Portugal werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

Platini wil Ronaldo

De stervoetballer is samen met Arjen Robben en Manuel Neuer genomineerd voor de UEFA Best Player in Europe Award, die vanavond in Monaco wordt uitgereikt. Opmerkelijk is dat UEFA-voorzitter Michel Platini eerder vandaag openlijk zijn voorkeur uitsprak voor de Portugees. "Maar ik wil u niet beïnvloeden", aldus Platini tegenover journalisten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl