RKC vraagt gemeente om steun

De gemeenteraad van Waalwijk komt vandaag en dinsdag bijeen om te praten over het verzoek om steun van voetbalclub RKC. De gedegradeerde voetbalclub heeft geldproblemen en al twee maanden geen huur meer betaald. De gemeente maakt zich zorgen, aldus de woordvoerder.

Het college heeft een voorstel gemaakt over de financiële situatie bij RKC. De gemeenteraad krijgt vanavond een vertrouwelijke toelichting. Volgende week dinsdagavond is er een extra raadsvergadering over het voorstel.

RKC-directeur Remco Oversier vertelde dat met alle betrokken partijen wordt overlegd en dat de club snel duidelijkheid wil over de toekomst. De problemen zijn veroorzaakt door een belastingschuld en het grote verschil tussen de inkomsten in de eredivisie en de eerste divisie. Oversier meent dat die verschillen de afgelopen jaren groter zijn geworden.

Begin 2010 werd RKC voor het laatst van een faillissement gered. De gemeente verlaagde destijds de stadionhuur. Er werd tevens afgesproken dat de financiële gevolgen van een eventuele degradatie voor de club zelf zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl