NOS SportAangepast

"Sjarapova niet zuinig met energie"

Dagelijks blikt NOS-commentator Marcella Mesker terug op de wedstrijden van de US Open. De uitschakeling van de als vierde geplaatste Agnieszka Radwanska en een zware partij voor Maria Sjarapova waren opvallend op dag drie in New York.

Radwanska moet weer een jaar wachten voordat ze eindelijk eens grote successen op de US Open kan vieren. De Poolse won onlangs het sterk bezette toernooi in Cincinnati, maar in New York ging het mis. Ze verloor in de tweede ronde in twee sets van een Chinese. "Peng speelde een geweldige wedstrijd. Ze had in het verleden al eens gewonnen van Radwanska."

"Nu hebben de Chinezen door de afwezigheid van Li Na, die met een knieblessure kampt, toch iets om voor te juichen", vertelt Mesker. Radwanska kwam tot op heden nooit voorbij de achtste finales op Flushing Meadows. Op de overige grandslams bereikte de nummer vijf van de wereld minimaal één keer de kwartfinales.

"Sjarapova verspilt energie"

Maria Sjarapova - de winnares van 2006 - had liefst 2,5 uur nodig om Alexandra Dulgheru opzij te schuiven. "Dat kost energie", voorspelt Mesker. "Juist dat heeft ze dit toernooi nodig, want ze heeft een zware loting. In de derde ronde wacht namelijk de Duitse Sabine Lisicki, die onlangs de hardste service ooit bij de vrouwen sloeg (210 km/u, red.)."

"En mocht ze doorgaan, dan wacht Andrea Petkovic of Caroline Wozniacki, en in de kwartfinales misschien Simona Halep. Dus ja, zo'n lange wedstrijd, vroeg in het toernooi, kun je eigenlijk niet gebruiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl