KNVB baalt van besluit Platini

De KNVB betreurt het dat Michel Platini niet de strijd aangaat met Sepp Blatter om het voorzitterschap van de FIFA. Directeur Bert van Oostveen meent dat de Fransman een "logische keuze" was geweest. "Teleurstellend dat Europa op dit moment geen vuist kan maken'', twittert Van Oostveen. "FIFA moet transparanter en geloofwaardiger.''

De KNVB zegt in juni in São Paulo het voortouw te hebben genomen om de positie van Blatter als FIFA-president ter discussie te stellen. Bondsvoorzitter Michael van Praag: "Als Nederland staken wij toen onze nek uit, omdat wij het belangrijk vinden dat binnen FIFA hervormingen doorgevoerd worden. Wij kregen toen veel steunbetuigingen van andere bonden. Die steun krijgt nu geen concreet vervolg en dat is teleurstellend. Het voetbal verdient namelijk een wereldvoetbalbond met een beter imago.''

Nieuwe voorzitter nodig

De KNVB respecteert Platini's keuze zich niet verkiesbaar te stellen. "Tegelijkertijd blijft de KNVB van mening dat de FIFA in het belang van het voetbal een nieuwe voorzitter moet krijgen."

Volgens de voetbalbond is donderdag bij de UEFA-bijeenkomst in Monaco gebleken dat veel andere Europese bonden op dit moment geen gezamenlijk initiatief willen nemen om andere tegenkandidaten te presenteren.

Veel Europese bonden willen in 2019 een kandidaat voor de FIFA-verkiezingen in 2019 presenteren. Van Praag: "Natuurlijk steunt de KNVB deze intenties, maar wat ons betreft moeten er ook op korte termijn veranderingen komen. De hervormingen binnen FIFA moeten we op de agenda houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl