NOS NieuwsAangepast

Levende man bevrijd uit lijkzak

Een Braziliaanse man die door artsen was doodverklaard, bleek nog te leven. Nadat de man twee uur in een lijkzak in het mortuarium had gelegen, werd hij door zijn broer bevrijd.

De 54-jarige Valdelucio de Oliveira was opgenomen in het ziekenhuis in de buurt van Salvador, omdat een vergevorderd stadium van kanker bij hem was geconstateerd. Na een hartaanval afgelopen zondag verklaarden de artsen hem dood. Volgens hen waren al verschillende organen uitgevallen.

Begrafenis

De man werd vervolgens in een lijkzak gedaan. De familie van de man vertrok meteen naar het ziekenhuis om hem te verkleden voor zijn begrafenis. Eenmaal in het mortuarium zagen zij de lijkzak bewegen.

Verpleegkundigen openden de zak en constateerden dat Oliveira helemaal niet dood was. Ze verwijderden meteen de watten waarmee zijn oren en neus dichtgestopt waren.

Wonder

Volgens een vriend van Oliveira was hij aan het vechten voor zijn leven. "Toen ik hem zag, was hij aan het gebaren. Hij kneep in zijn handen alsof hij om kracht vroeg. Hij bewoog zijn ogen en uiteindelijk kwamen ook zijn hartritme en bloeddruk terug."

Familie en vrienden noemen de wederopstand van Oliveira een wonder. "Als je dood bent, ben je dood. Maar als een dood persoon weer terugkomt, is het Gods werk", verklaarde een andere vriend.

Inmiddels is de man weer volledig bij bewustzijn en wordt zijn behandeling voor kanker voortgezet. Het ziekenhuis gaat onderzoeken hoe dit kon gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl