NOS NieuwsAangepast

Netflix: Franse 'House of Cards'

De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix gaat voor het eerst een Franstalige serie produceren. De serie heet 'Marseille' en wordt volledig in Frankrijk opgenomen.

De achtdelige serie gaat over de burgemeester van de Franse havenstad, die al 25 jaar aan de macht is en in verkiezingen de strijd moet aangaan met een jonge uitdager. Met thema's als politiek, macht en corruptie doet de serie denken aan de populaire Amerikaanse Netflix-serie 'House of Cards'. Die gaat over de machtsspelletjes van politicus Frank Underwood in Washington DC.

'Marseille' zal eind 2015 worden uitgebracht in alle landen waar Netflix beschikbaar is. Op dit moment is Netflix nog niet actief in Frankrijk, de dienst wordt daar volgende maand gelanceerd.

Eigen content

Om meer kijkers te trekken zet Netflix steeds meer in op eigen content, zoals de vrouwengevangenisserie 'Orange is the New Black' en de horrorserie 'Hemlock Grove'. En om internationaal te groeien en lokale markten te bedienen wil het bedrijf dus ook niet-Engelstalige producties maken. Eerder kondigde Netflix al een Spaanstalige serie aan die in Mexico wordt opgenomen, over de eigenaren van een voetbalteam. Vooralsnog zijn er geen plannen voor een Nederlandstalige productie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl