NOS VoetbalAangepast

Platini: geen FIFA-voorzitter

UEFA-voorzitter Michel Platini stelt zich niet beschikbaar als voorzitter van de FIFA. De verkiezingen zijn in mei 2015. Platini werd lang beschouwd als een belangrijke uitdager van de huidige voorzitter Sepp Blatter, die zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld.

Platini gaat voor een nieuwe termijn als voorzitter van de UEFA. "Ik wil afmaken waarmee ik in 2007 ben begonnen, het Europese voetbal heeft zoveel progressie gemaakt in de afgelopen jaren en er zijn nog een paar belangrijke projecten die ik wil afmaken", aldus de Fransman.

"De UEFA en het Europees voetbal staan er sterker voor dan ooit, en ik wil daar garant voor blijven staan", voegt Platini daaraan toe.

Platini vertelde dat hij lang heeft nagedacht, maar dat hij zichzelf er niet van heeft kunnen overtuigen dat hij de stap naar de FIFA moest maken. "Ik heb mijn hart gevolgd."

De 78-jarige Sepp Blatter is al sinds 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond en heeft aangegeven nog wel een termijn te willen blijven als er geen serieuze tegenkandidaten komen. "Mijn missie is nog niet afgelopen. We zullen de FIFA vernieuwen'', aldus de Zwitser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl