NOS NieuwsAangepast

Minder verlies bij SNS Reaal

De genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal heeft het afgelopen halfjaar opnieuw een nettoverlies geleden. Maar met 125 miljoen euro was het verlies wel veel kleiner dan de ruim anderhalf miljard in de eerste helft van 2013.

Het concern zegt dat het verlies wordt veroorzaakt door eenmalige kostenposten. Zonder die kosten zou het bedrijf 195 miljoen euro winst hebben gemaakt.

De banktak, SNS Bank, zegt goede resultaten te boeken. De bank kreeg er 35.000 klanten bij, het marktaandeel in nieuwe hypotheken steeg van 1,8 naar 3,7 procent en het marktaandeel in spaartegoeden van 10,1 naar 10,6 procent.

Lage rente

De verzekeringstak, die onlangs is omgedoopt van Reaal naar VIVAT Verzekeringen, presteerde minder goed. De tak heeft last van de lage rente en van een daling van de beleggingsopbrengsten. Sinds enige tijd is het concern bezig met de afsplitsing van VIVAT Verzekeringen en wordt er gezocht naar een koper.

In de eerste helft van 2013, toen SNS Reaal ruim anderhalf miljard verlies leed, had het concern nog zwaar te lijden onder de verliezen van de vastgoedtak Property Finance. Door de problemen bij die vastgoedtak stond het concern op omvallen en werd begin 2013 genationaliseerd.

Property Finance werd eind vorig jaar afgesplitst en overgedragen aan de staat. Daardoor heeft SNS nu geen 'last' meer van de resultaten bij Property Finance.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl