NOS SportAangepast

Wawrinka schudt Bellucci van zich af

Stanislas Wawrinka heeft een ticket geboekt voor de derde ronde van de US Open. De als derde geplaatste Zwitser won in het Arthur Ashe Stadium met 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (1) van Thomaz Bellucci.

De Braziliaan had in 2009 op gravel de enige eerdere ontmoeting met Wawrinka gewonnen en stond een jaar later 21ste op de wereldranglijst. De laatste jaren behaalde hij echter amper aansprekende resultaten, terwijl de Zwitser alleen maar beter is gaan spelen.

Dat was op de baan aanvankelijk duidelijk te zien. Wawrinka domineerde in de eerste twee sets op alle fronten. Hij dicteerde de rally's en zijn service liep fantastisch. Zo sloeg Wawrinka zeventig procent van zijn eerste opslag binnen de lijnen.

Inzinking

De Zwitser kende in de derde set een inzinking. De mondiale nummer 91 profiteerde gretig van de vele onnodige fouten van Wawrinka, liep uit naar 5-1 en pakte even later de set.

Ook aan het begin van de vierde set maakte de Australian Open-winnaar nog te veel fouten. Halverwege de set herstelde hij zich. Hij maakte een break achterstand ongedaan, miste op 5-4 nog twee matchpoints, maar liet de zege in de tiebreak niet meer glippen.

Agressief

"De eerste twee sets gingen voortreffelijk", zei Wawrinka na afloop. "Het is altijd lastig tegen Bellucci, als je zelf wat minder gaat spelen. Maar in de vierde set kon ik mijn agressieve spel weer oppakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl