NOS NieuwsAangepast

Van Aartsen bezoekt Schilderswijk

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag heeft gisteravond een bezoek gebracht aan de Schilderswijk. Hij heeft daar vooral met jongeren gesproken.

In de Haagse wijk liep op 10 augustus een demonstratie uit de hand en bleef het een tijd onrustig. Van Aartsen kreeg kritiek, omdat hij niet van vakantie terug kwam. Inmiddels zijn negen jongeren aangehouden.

Volgens de burgemeester vielen de problemen allemaal erg mee. "We hebben geloof ik 8 minuten problemen in de wijk gehad. Er is tegen opgetreden en ik vind dat er ook heel veel is overdreven", zei hij tijdens zijn bezoek.

Geen ISIS

De meeste jongeren in de wijk waren blij met zijn komst. Ze vinden dat hun wijk te slecht wordt afgeschilderd na de uit de hand gelopen demonstraties. "Nu kunnen de buurtbewoners zelf zien dat hij echt is langsgekomen op de Hoefkade", zei één van hen.

"Die kleine misstap van enkele ISIS-aanhangers moeten we achter ons laten", zei een ander. "In de Schilderswijk is geen ISIS, er zijn andere problemen en daar zijn wij voor om ze op te lossen met de gemeente, politie en welzijnsorganisaties."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl