NOS NieuwsAangepast

Moeder smeekt IS om vrijlating zoon

De moeder van een ontvoerde Amerikaanse journalist heeft de leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in een videoboodschap gevraagd haar zoon vrij te laten. "We willen dat Steven veilig thuiskomt, we willen hem omhelzen", zegt Shirley Sotloff in haar oproep aan Abu Bakr al-Baghdadi.

De 31-jarige Steven Sotloff is in augustus 2013 in Syrië ontvoerd. Vorige week verscheen hij op een video van IS, waarop te zien was hoe Sotloffs collega James Foley werd onthoofd door een gemaskerde IS-strijder.

De dader kondigde aan dat Sotloff hetzelfde lot te wachten staat als de VS de aanvallen op IS niet staakt.

Kalief

Sotloffs moeder noemt haar zoon "een onschuldige journalist" die niet zou moeten boeten voor de Amerikaanse acties in het Midden Oosten.

"Ik weet dat de islam voorschrijft dat individuen nooit verantwoordelijk moeten worden gehouden voor de zonden van anderen", zegt de moeder van Sotloff. "Als kalief heeft u de autoriteit om mijn zoon amnestie te verlenen."

Obama

Een woordvoerder van het Witte Huis liet na publicatie van de video weten dat de Amerikaanse regering "intensief bezig is" met pogingen om alle Amerikaanse gegijzelden in het Midden Oosten vrij te krijgen.

Gisteren beschuldigde de VN de extremistische IS van het plegen van misdaden tegen de menselijkheid. De VN-commissie onderzocht aanvallen van IS-militanten op burgers in twee steden in Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl