Sjarapova met pijn en moeite door

Maria Sjarapova heeft met pijn en moeite de derde ronde van de US Open bereikt. De Russin had 2,5 uur nodig om Alexandra Dulgheru met 4-6, 6-3, 6-2 te verslaan.

Sjarapova had ook de twee eerdere duels met de Roemeense gewonnen, maar beide keren ging dat niet eenvoudig. Ook deze keer haalde de nummer 95 van de wereld alles uit de kast, maar genoeg voor de zege was het net niet.

Sjarapova en Dulgheru bestookten elkaar in lange rally's met kiezelharde slagen vanaf de baseline. De Roemeense was twee sets lang zo vast als een huis, haalde alles terug en dreef Sjarapova geregeld tot wanhoop. In het derde bedrijf was het verzet van Dulgheru mede door een polsblessure snel gebroken.

"Ik ben behoorlijk gefrustreerd nu", sprak Sjarapova na afloop. "Ik maakte veel te veel onnodige fouten. Daar zal ik aan moeten werken. Ook mijn eerste service liep niet, waardoor ik op mijn tweede onder druk kwam te staan."

Simpele zege Venus Williams

Venus Williams drong wel eenvoudig door tot de derde ronde. De kampioene van 2000 en 2001, die de afgelopen drie keer in de tweede ronde strandde, won in 84 minuten met 6-1, 6-4 van Timea Bacsinszky.

De Hongaarse had de tweede ronde bereikt na een opgave van Kiki Bertens. Na een goede start had ze weinig meer in te brengen in de eerste set. In het tweede bedrijf speelde ze een stuk beter en werd het publiek vermaakt met enkele prachtige rally's. Een break op 4-4 bezorgde Williams uiteindelijk de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl