NOS VoetbalAangepast

Ajax ontloopt Liverpool, Galatasaray

Ajax is donderdag tijdens de loting van de Champions League wederom ingedeeld in groep 3. Dat betekent dat de kampioen van Nederland weer minimaal twee sterke tegenstanders kan verwachten.

De afgelopen jaren werden de Amsterdammers ook ingedeeld in groep 3 van de loting voor het prestigieuze toernooi voor beste clubteams van Europa. Afgelopen seizoen werd Ajax gekoppeld aan FC Barcelona, AC Milan en Celtic. Een jaar eerder rolden Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund uit de koker.

Ajax wordt donderdag vanaf 17.45 uur in Monaco gekoppeld aan een club uit groep 1, groep 2 en groep 4. De verdeling in potten is bepaald op basis van de coëfficiënten op de UEFA-clubranglijst met daarin verwerkt de Europese resultaten in de afgelopen vijf seizoenen. Ajax overleefde in het seizoen 2005/2006 voor het laatst de groepsfase van de Champions League.

De potverdeling

Groep 1: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Arsenal, FC Porto.

Groep 2: Schalke 04, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Sjachtar Donetsk, FC Basel, Zenit Sint-Petersburg, Manchester City.

Groep 3: Bayer Leverkusen, Olympiakos Piraeus, CSKA Moskou, Ajax, Liverpool, Sporting Portugal, Galatasaray, Athletic Bilbao.

Groep 4: Anderlecht, AS Roma, Loedogorets, Apoel Nicosia, Bate Borisov, NK Maribor, AS Monaco, Malmö FF.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl