Speler keepersheld bij penalty's

Cosmin Moti heeft Loedogorets dankzij een onverwachte heldenrol in de strafschoppenserie (6-5) tegen Steaua Boekarest een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League bezorgd. De Roemeense verdediger van Loedogorets schoot zelf de eerste strafschop van de Bulgaren binnen en stopte twee inzetten van Steaua.

Na de 1-0 zege voor Steaua van vorige week leek Steaua lang op weg naar plaatsing voor de groepsfase, maar in de negentigste minut zette de Braziliaan Wanderson de Bulgaren op 1-0. Daardoor was een verlenging noodzakelijk.

Rode kaart keeper

Een minuut voor het einde van de verlenging kreeg doelman Vladislav Stoyanov van Loedogorets echter een rode kaart. Aangezien de thuisploeg al drie keer had gewisseld trok Moti het keepersshirt van reservedoelman Ivan Cvorovic aan.

De 29-jarige oud-speler van Dinamo Boekarest, een rivaal van Steaua, schoot zelf de eerste binnen, zag ploeggenoot Wanderson missen en stopte de tweede en zevende penalty van Steaua (van respectievelijk Paul Parvulescu en Cornel Rapa).

Nederlanders

Bij Loedogorets stond ex-Willem II-speler Virgil Misidjan in de basis. Hij werd in de 85ste minuut vervangen. De Nederlander Nicandro Breeveld deed de hele wedstrijd mee bij Steaua, maar mocht geen penalty nemen.