CL: unicum Malmö, rentree Athletic

Het Zweedse Malmö FF heeft voor het eerst in de historie beslag gelegd op een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League. Het Spaanse Athletic Club uit Bilbao maakt na zestien jaar afwezigheid zijn rentree op het kampioenenbal.

De Zweedse kampioen Malmö verloor vorige week met 2-1 bij Red Bull Salzburg, maar won in Zweden met 3-0. Oud-Ajacied Markus Rosenborg maakte de eerste goal, waarna Magnus Eriksson met een prachtige volley van buiten het strafschopgebied de score verdubbelde.

Zes minuten voor tijd stelde Rosenberg met zijn tweede goal een plaats in de groepsfase van het kampioenenbal veilig. De laatste Zweedse club in het hoofdtoernooi van de CL was Helsingborgs in 2000/2001.

Athletic terug van achterstand

Athletic Club had na het 1-1 gelijkspel van vorige week in Napels al een redelijke uitgangspositie om de groepsfase te bereiken, maar Napoli nam in Bilbao vlak na rust een voorsprong via Marek Hamsík.

In een tijdsbestek van vijftien minuten zette de thuisploeg het kolkende stadion, San Mamés Barria, in vuur en vlam. Adúriz scoorde in de 61ste en de 69ste minuut en Ibai Gómez zorgde in de 74ste minuut voor de 3-1.