NOS SportAangepast

Berdych door, primeur Dimitrov

Tomás Berdych heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De als zesde geplaatste Tsjech won in New York met 6-3, 6-4, 6-3 van de Australiër Lleyton Hewitt.

Hewitt won dertien jaar geleden de US Open en was dat jaar ook de nummer één van de wereld. De 33-jarige Australiër is inmiddels afgezakt naar de 41ste plaats en had geen antwoord op de harde groundstrokes van Berdych, die in 2012 de halve finales haalde.

In de tweede set kende Hewitt even een opleving. Hij liep uit naar 4-0, maar met zes games op rij pakte de Tsjech toch nog de set. Ook in de derde set beukte Berdych er flink op los en na een break op 3-3 was het duel beslist.

"Het was een goede partij", aldus Berdych, die ook de twee eerdere duels met Hewitt won. "Hij is een zware tegenstander. Hij blijft maar gaan en je weet dat je geen punten cadeau krijgt."

Primeur Dimitrov

Grigor Dimitrov bereikte voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde in New York. De als zevende geplaatste Bulgaar verloor drie keer op rij in de openingsronde, maar won ditmaal met 6-2, 7-6 (4), 6-2 van Ryan Harrison.

De Amerikaan kon het Dimitrov alleen in de tweede set lastig maken. Harrison nam daarin een break voorsprong, maar kon de set op 5-4 niet uitserveren. Hij sleepte er nog wel een tiebreak uit, kwam daarin op 4-3, waarna Dimitrov met vier punten op rij keihard toesloeg.

Cilic door na opgave

De als veertiende geplaatste Kroaat Marin Cilic hoefde zich amper in te spannen om de tweede ronde te halen. Hij zag zijn tegenstander Marcos Baghdatis op 6-3, 3-1 opgeven met een beenblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl