NOS SportAangepast

Succesvolle WK-dag Nederlanders

De derde dag van de WK badminton in Kopenhagen was een succesvolle voor de Nederlanders. Erik Pang plaatste zich ten koste van de Chinees Tian Houwei voor de achtste finales. Ook Eefje Muskens en Selena Piek haalden de volgende ronde.

Pang versloeg de als elfde geplaatste Tian in veertig minuten met 21-15, 21-16. Hij moest de Chinees tot 6-6 naast zich dulden, maar liep daarna snel bij hem weg. In de tweede game opende Tian beter. Van 3-0 liep hij uit naar 8-4, waarna Pang met vijf punten op rij terugsloeg. Bij 17-16 maakte de 32-jarige Pang nog eens vier punten op rij.

Erik Meijs overleefde de tweede ronde niet. De als 14de geplaatste Deen Viktor Axelsen stuurde hem in een half uur met 21-9,21-10 naar huis.

Muskens en Piek in vierde ronde

Muskens en Piek haalden de achtste finales van het damesdubbelspel. Het duo won in de tweede ronde met 21-17,22-20 van Hui Ern Ng en Hui Lin Ng.

Muskens en Piek (twaalfde op de wereldranglijst) speelden drie keer eerder tegen de Maleisische zusjes (43ste) en wonnen al die partijen.

In Kopenhagen ging het in de eerste game tot 8-8 gelijk op. Via 11-8 en 14-9 werd het beslissende gat geslagen. In de tweede game was het spannender. Bij 18-20 leek een derde game in de maak, maar met vier punten op rij pakten Muskens en Piek de overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl